Can Font Orgànic a la conferència de les perspectives agrícoles de la Unió Europea, a Brussel·les.

Can Font Orgànic a la conferència de les perspectives agrícoles de la Unió Europea, a Brussel·les.

L’11 de desembre 2019 serem a les jornades sobre Perspectives Agrícoles de la Unió Europea que tindran lloc a Brussel·les (Bèlgica), i que serà inaugurada pel Comissionat d’Agricultura i Desenvolupament Rural europeu.

A la Unió Europea, gairebé el 50% del territori està cobert per terres agrícoles (tant terres de cultiu com pastures permanents). Per tant, l’agricultura exerceix un paper clau en la gestió de la terra i té una enorme responsabilitat en la preservació dels recursos naturals. La relació desitjada entre l’agricultura i el medi ambient anomenada amb el terme “agricultura sostenible“,exigeix una gestió dels recursos naturals que garanteixi que els seus beneficis també estiguin disponibles en el futur.

Donades les importants interaccions entre l’ús del sòl agrícola i els ecosistemes rurals i el medi ambient, la Política Agrícola Comuna (PAC) de la Unió Europea s’ha anat adaptant cada vegada més per a integrar millor les preocupacions mediambientals i servir millor als objectius de sostenibilitat. Dins d’aquestes polítiques, la conferència de Perspectives Agrícoles de la Unió Europea s’ha convertit en la reunió anual clau dels principals interessats ​​europeus disposats a participar i debatre sobre el futur de l’agricultura a Europa i els desafiaments que s’aveïnen.

El primer dia inclou un debat amb conferenciants d’alt nivell i se centrarà en la sostenibilitat des de la granja fins a la taula. Els oradors compartirem els desenvolupaments i iniciatives científiques ja existents per a millorar la sostenibilitat econòmica, ambiental i social de la producció, el consum i el comerç. Concretam participarem en la segona sessió d’aquest primer dia dedicada a Producció Sostenible, on el director tècnic de Can Font Orgànic, Francesc Font Rovira, compartirà experiències en “Permacultura, una intensificació ecològica”, sobre els resultats agronòmics i ambientals de l’aplicació del nostre mètode i en què consisteix.