Can Font Orgànic és un projecte basat en les persones, on actualment convivim els avis, els pares, els fills i els nets, tres generacions de pagesos i una darrera a la qual esperem encomanar el nostre amor i la nostra passió per un dels oficis més bells del planeta. En conjunt, més de 300 anys cuidant la terra.
Un dels pilars de la nostra finca, sobre el qual se sostenen una gran part de les nostres accions presents, és l’experiència i coneixement ancestral dels nostres avis i besavis. Coneixement transmès de generació en generació i el qual hem tingut la immensa sort de poder fer-ne ús, però també la gran responsabilitat de seguir amb aquesta cadena de transmissió. És també gràcies als nostres avis, els Font-Gayolà i els Rovira-Ribes, i a la seva valentia per adquirir les terres als anys 70 i després de dècades com a masovers, que avui en dia podem practicar la nostra activitat.
Aquesta transformació a finca orgànica, és gràcies als actuals directors de projecte Nuri Madeo i Francesc Font i els seus tres fills, que han dedicat uns anys a visitar i treballar en diferents llocs del planeta com per exemple Australia, aprenent les tècniques orgàniques que actualment apliquen a la finca. Aquest coneixement es difon a moltíssims agricultors de diferents tipus d’explotacions i àmbits geogràfics, bé sigui a la mateixa finca Can Font Orgànic o traslladant-se a les diferents explotacions que els consulten. Si estàs interessat en aquest tipus d’assessorament/experiència, omple el formulari de contacte que trobaràs a aquest web.
Francesc Font
(Enginyer tècnic agrícola):
Agricultor i enginyer tècnic agrícola, formació en permacultura i disseny de finques (REX amb Darren J. Doherty), maneig holístic, disseny en línia clau, regeneració de sòls, natural korean farming i coneixedor, gràcies a molts anys d’experiència, de tot el paquet tecnològic proposat per la indústria agroalimentària.
A banda de dirigir i treballar a Can Font, és co-director d’Agroassessor Consultors Tècnics S.L., co-fundador d’ Organic Managers i director tècnic de les finques Son Felip i Algaiarens, a Menorca.
També és conferenciant, escriptor esporàdic i col·laborador en diferents mitjans com Es Diari de Menorca, a la secció Coses “Modernes” del camp.
“El nostre inconformisme ens ha dut a convertir una explotació basada en la química cap a un model orgànic i sostenible en tots els seus sentits. Per a realitzar aquest pas ha calgut engrescar la mateixa família i desaprendre part del que l’escola, la universitat i la societat moderna ens han ensenyat les darreres dècades. Tot plegat amb l’objectiu de deixar un projecte encara millor del que hem trobat pels nostres fills i les generacions futures”.
Nuri Madeo
(Enginyera tècnica agrícola):
Autodidacta en els sistemes d’agricultura orgànica, ha assistit a Màsters Classes impartides per en Darren J. Doherty i en Joal Salatin, formacions de Jairo Restrepo i Luis Carlos Pinheiro Machado, i a les no menys importants per ser més properes, impartides per Andreu Vila, Josep Ramon Saez de la Maza o Manel Badia.
Ha col·laborat en diferents jornades tècniques a la Universitat de Girona, i també en moltes escoles i instituts d’arreu de Catalunya i Balears. Precisament són aquests últims alumnes, la mainada, el futur que ens ha d’ensenyar a regenerar el sòl, com la gent de la nostra generació ens va ensenyar a reciclar als nostres pares i avis.
“La dedicació i l’observació, i sobretot l’amor per la natura ens ha ajudat a veure-hi amb el cor i poder transformar la finca en un espai millor per a tot i tothom. No m’amago de conèixer les estratègies químiques que hi ha, ni d’haver-les aplicat, crec que això és el que m’ajuda a veure més clar cap on han de canviar les coses per aconseguir una agricultura sostenible mediambientalment i econòmicament. Inconformista amb tot el que ens envolta sempre miro de buscar una solució millor i més adequada en cada situació, perquè vull un món millor ambientalment, socialment i econòmicament parlant. El meu objectiu és deixar un món millor per a les generacions futures, especialment els nostres tres fills, però també deixar una societat millor per al món que ha de venir.”
Aquest lloc web utilitza cookies per garantir la millor experiència en la web. Si continues navengant estas acceptant la nostra Politica de Cookies i la nostra Politica de Privacitat.